May 7, 2010

Takziah Buat Ustaz Md. Amin bin Zainal Abidin


Tanta, 6 Mei - Seorang ahli BKMIP iaitu saudara Md. Amin bin Zainal Abidin yang merupakan Timbalan Setiausaha Agung DPMT telah dimasukkan ke Hospital Tibah kerana mengalami Apendix. Beliau telah dibawa ke hospital oleh rakan serumahnya pada jam 2.00 pagi untuk melakukan pemeriksaan selepas mengadu sakit perut yang bersangatan. Setelah diperiksa pihak hospital telah mengesahkan beliau perlu membuat pembedahan dengan segera.

Pembedahan telah dijalankan pada pukul 6.30 pagi dan selesai selepas setengah jam kemudian dengan selamat. Pengerusi, Ustaz Dzulhilmi bin Roslan bersama Penasihat serta beberapa orang AJKT DPM Tanta bergegas ke sana selepas mendapat maklumat untuk melihat keadaan Ustaz Amin. Bagaimana pun keadaan beliau kini berada dalam keadaan stabil sementara menerima rawatan susulan. Beliau dijangkakan dibenarkan pulang ke rumah esok hari.

Beliau juga merupakan Ketua Unit Kebajikan dan Kemanusiaan DPMT. Sekiranya mendapat apa-apa berita yang memerlukan kebajikan, maka beliaulah orang yang pertama memberi khidmat selepas menerima laporan. Hari ini, beliau pula yang dimasukkan ke dalam hospital kerana Apendix.

Sama-samalah kita berdoa kepada Allah SWT semoga beliau segera sembuh dan dapat menjalani kehidupan seperti biasa. Dan insyaAllah dalam waktu terdekat ini, YDP dan beberapa orang AJKT BKMIP akan bergegas pergi menziarahi beliau di Tanta.

No comments:

Post a Comment

Kami amat mengalu-alukan cadangan dan buah fikiran anda untuk penambahbaikan. Sebarang sumbangan artikel daripada ahli BKMIP amatlah kami hargai.

#BKMIPKeluargaKita