May 31, 2010

KENYATAAN YDP BKMIP MENGENAI SERANGAN ZIONIS ISRAEL KE ATAS KONVOI GAZA


Pujian, doa dan harapan kupanjatkan kepada Yang Maha Pengasihani, Yang Maha Gagah Perkasa...Selawat dan salam buat Junjungan mulia Sang Pahlawan, Pembawa kedamaian, Baginda Muhammad S.A.W serta ahli keluarga dan sahabat-sahabat Baginda...

MasyaAllah....Sungguh kejam, zalim, jahat, tidak berperikemanusiaan, dan angkuh si Rejim Zionis Israel laknatullah ini..Tindakan yang lari dari prinsip hidup insan yang waras dan "salim" pemikirannya...Sanggup mereka memperlakukan sedemikian rupa terhadap makhluk yang sama jenis dengan mereka yang langsung tidak ada apa-apa kesalahan, bahkan ingin membuat kebaikan...Mereka membunuh, menyerang Kapal LL4G yang membawa misi kemanusiaan sedunia ke Gaza..Benarlah sepertimana firman Allah SWT yang bermaksud : "tidak akan redha orang-orang Yahudi dan Nasrani kepada engkau (Muhammad) sehinggalah Engkau mengikuti agama mereka"..Ayat ini merujuk kepada Umat Islam keseluruhannya.

Kalau kita teliti dan mengimbas kembali sejarah-sejarah terdahulu pada zaman Nabi-nabi terdahulu, dan zaman Baginda Nabi Muhammad S.A.W, memang telah terbukti akan kejahatan mereka-mereka ini..Inilah pusingan alam..Sejarah berulang kembali..Mereka terus menzalimi kita..Kita pula terus leka..Terus mengikuti dan terjatuh ke dalam tipu daya mereka yang bercabang-cabang..

Kalau direnung, kita boleh sepakat bahawasanya kebanyakan orang-orang Islam sekarang adalah Islam hanya pada nama sahaja..Mana tak nya, lesen judi pun dengan semudahnya boleh diluluskan oleh pihak yang bertanggungjawab, kes-kes jenayah yang tak munasabah dilakukan oleh orang Islam berleluasa, gejala sosial tak payah lah cerita...Tidaklah terniat di hati saya untuk mengenakan mana-mana pihak, tetapi sekadar renungan dan pertimbangan kita semua..
Firman Allah yang bermaksud : "telah jelaslah kemusnahan pada darat dan lautan dengan apa yang telah tangan-tangan manusia kerjakan, sebagai sebahagian daripada balasan Allah pada apa yang telah mereka lakukan, mudah-mudahan mereka kembali"..Ayat di atas adalah jelas menunjukkan kepada kita supaya merujuk kembali kepada diri kita sendiri di atas apa-apa sahaja bentuk ujian atau bala yang Allah SWT turunkan kepada kita Umat Islam..

Wahai muslimin-muslimat sekalian..Saudara-saudara kita rakyat Palestin telah berkurun lama dizalimi..Kini mereka menzalimi pula pihak-pihak bertanggungjawab yang ingin menghulurkan bantuan..Akan datang ,entah siapa pula yang akan menjadi mangsa...Sedangkan kita hanya rileks2 sahaja..Terus menerus mengikut sunnah-sunnah dan dakyah-dakyah mereka..Lupa pada ajaran Islam yang dibawa oleh Baginda Rasulullah S.A.W..Mudah-mudahan kita tidaklah tergolong dalam golongan yang lupa itu...

Ayuh..Kita sama-sama berdoa dan membantu apa-apa sahaja yang kita mampu untuk memenangkan Umat Islam dan menghancurkan Kafir Harbi Laknatullah 'alaihim..Buatlah apa yang kita termampu, seperti doa, derma, boikot, edaran risalah dakwah, dan sebagainya...Serulah kepada keluarga kita, kaum kerabat kita, kawan-kawan kita..Untuk sama-sama menggembleng tenaga, bersiap siaga...Membuat perubahan dan keinsafan pada diri sendiri...Sekaligus membantu saudara-saudara seagama..Dan melonjakkan Islam itu menjadi satu ikutan, cara hidup, kebanggaan, dan perundangan keseluruhannya...

"Kalaulah aku mampu, akanku hancurkan mereka-mereka itu... Kalaulah aku terdaya, akanku pecah-pecahkan jet-jet pejuang mereka... Kalaulah aku berkuasa, akanku wajibkan semua negara-negara Islam memerangi mereka.... Tapi aku adalah hamba yang sangat-sangat lemah..Yang aku ada hanyalah kemampuan berbentuk kalimah.. YA ALLAH..Aku merayu dengan sepenuh hati..Bantulah saudara-saudara kami...Musnahkanlah musuh-musuh Engkau dan musuh-musuh kami...Tegakkanlah agama Kekasih Engkau dan Kekasih kami... YA ALLAH...Perkenankanlah doa-doa seluruh Umat Islam...Ampunkanlah dosa-dosa kami yang silam...Berilah pertunjuk dan kemenangan agar kami tidak terus tenggelam..."

Sekian dari saya,

Yang sangat-sangat berdosa,sangat-sangat miskin di sisi Dia,
Mohd Fikri Hamzah

Yang DiPertua BKMIP 09/10
PMRAM CAWANGAN PAHANG

No comments:

Post a Comment

Kami amat mengalu-alukan cadangan dan buah fikiran anda untuk penambahbaikan. Sebarang sumbangan artikel daripada ahli BKMIP amatlah kami hargai.

#BKMIPKeluargaKita