May 31, 2010

KONVOI GAZA : BKMIP MENGUTUK TINDAKAN KEJAM REJIM ZIONIS ISRAEL


31 Mei 2010, Puak Rejim Zionis Israel laknatullah telah menyerang krew Kapal LL4G yang membawa misi kemanusiaan konvoi antarabangsa ke Gaza..Setakat ini, serangan tersebut telah menyebabkan kematian seramai 30 orang dan kecederaan seramai lebih dari 30 orang..(Berita penuh lawati : www.palestinkini.info)..

BKMIP melahirkan rasa sangat kesal, mengutuk serta menentang sekeras-kerasnya tindakan yang langsung tidak berperikemanusiaan tersebut..Tindakan sebegitu telah mencerminkan kejahatan, kezaliman, kekejaman, dan kedengkian Israel terhadap Umat Islam..Dan sekaligus telah mencemar maruah naluri insan yang terarah dengan sistem bertolong bantu..Begitu juga dengan masyarakat Islam sedunia ,maruah dan hak kita semua telah tercabar..

Pihak BKMIP mengajak dan menyeru semua mahsiswa dan mahasiswi untuk sama-sama kita Solat Hajat dan berdoa kepada Allah agar menumpaskan kaum zalim tersebut dan membantu masyarakat Islam setempat, dan keseluruhannya..Ulasan daripada YDP BKMIP mengenai hal terbabit : "kita semua muslimin mestilah membantu sedaya upaya kita terhadap saudara-saudara kita yang terlibat..buat masa sekarang, cuba kita fikirkan apa yang mampu kita bantu, ia tidak lain ialah kita MESTI BERDOA BERSUNGGUH-SUNGGUH mohon Allah salurkan bantuanNya kepada Umat Islam. Lahirkanlah sensitiviti kita terhadap Umat Islam, umat dalam Agama kita yang kita sayang"

Sehubungan itu, ahli-ahli Pahang akan bersolat hajat dan sentiasa membaca Qunut Nazilah berikutan peristiwa terbabit..

"Ya Allah,,Hancurkanlah mereka..Bantulah kami.."

Yang benar,
BADAN KEBAJIKAN MAHASISWA/WI ISLAM PAHANG (BKMIP)
PMRAM CAWANGAN PAHANG

No comments:

Post a Comment

Kami amat mengalu-alukan cadangan dan buah fikiran anda untuk penambahbaikan. Sebarang sumbangan artikel daripada ahli BKMIP amatlah kami hargai.

#BKMIPKeluargaKita