Apr 23, 2011

Melaksana Dan Memperkasakan Bacaan Al-Quran21 April 2011,Khamis-Majlis TahsinulQuran telah berjaya memberi kesedaran dan menarik minat seluruh Mahasiswa/wi Islam Pahang bagi memperbetulkan bacaan Al-Quran masing-masing supaya lebih tepat dan sesuai dengan makhraj yang telah ditetapkan.

BKMIP telah menjemput Syeikh Hassan Mohammad Hassan Rajab yang mana kita sedia maklum sememangnya beliau mahir dalam bidang Al-Quran dan beliau juga memberikan kalam-kalam taujihad bagi membangkitkan semangat kepada anak-anak Pahang agar sentiasa mengambil peluang bagi mendalami ilmu Al-Quran walau dimana saja.

Antara usul yang diterima pada Mesyuarat Agung Tahunan yang lepas " MELAKSANA DAN MEMPERKASAKAN BACAAN AL-QURAN" dan BKMIP selaku Badan Kebajikan yang juga menjaga dan mengatur program-program yang berbentuk ilmiah seperti ini sentiasa menberikan keperihatinan yang sebaik mungkin supaya mahasiswa/wi Islam Pahang dapat mengambil peluang ini bersama-sama dengan Mashayikh Al-Azhar yang sememangnya mahir dalam bidang Al-Quran dan juga bidang-bidang yang lain.

TahsinulQuran ini akan diadakan secara berterusan dan akan dilaksanakan dengan cara yang lebih sistematik dan tersusun selepas ini Insyaallah. Bersama membantu BKMIP, SALAM SKOR MUMTAZ untuk seluruh ahli BKMIP.

No comments:

Post a Comment

Kami amat mengalu-alukan cadangan dan buah fikiran anda untuk penambahbaikan. Sebarang sumbangan artikel daripada ahli BKMIP amatlah kami hargai.

#BKMIPKeluargaKita