Apr 29, 2011

Motivasi Imtiaz Dan Sukan Mahabbah

23,24 dan 25 April 2011-bermula dengan Motivasi Imtiaz dan seterusnya sukan Mahabbah anjuran BKMIP memperlihatkan sokongan ahli Pahang terhadap segala bentuk Program anjuran BKMIP semakin mendapat tempat dihati mereka.

Motivasi Imtiaz yang berlansung dengan kehadiran hampir 200 orang pelajar Pahang terdiri dari mahasiswa dan mahasiswi yang sentiasa menginginkan diri mereka diberi nasihat dan peringatan agar tidak leka dengan suasana mesir yang kita sedia maklum, penuh dengan dugaan dan cabaran yang menguji mental dan fizikal bagi seluruh mahasiswa/wi yang menuntut di sini.

Dua orang penceramah telah dijemput, ustaz Ahmad Fared B Mohd Din dan isteri beliau, Ustazah Ramiza Binti Mohamed yang tidak jemu-jemu untuk memberikan segala bentuk nasihat dan tunjuk ajar yang berguna kepada seluruh anak-anak Pahang yang menuntut di bumi mesir ini.

Antara perkara penting yang ditekankan mereka ,kita sebagai mahasiswa perlu pantas untuk menyesuaikan diri dengan system pengajian Al-Azhar supaya kita akan sentiasa bersedia dengan kemungkinan yang berlaku di masa akan datang.

BKMIP dan Pihak Pengurusan Yayasan Pahang merancang untuk melaksanakan program yang bakal diberi nama "Akademi Ulama Muda" yang mana program ini bertujuan melahirkan ulama-ulama Pahang yang mana apabila mereka Pulang ke Pahang kelak masyarakat tidak akan ketandusan untuk mencari tenaga-tenaga pengajar yang mahir dalam bidang masing-masing terutamanya Pengajian Islam.

Sukan Mahabbah turut belangsung pada hari yang seterusnya bagi meraikan ahli Pahang yang berada di Kaherah bertujuan mengeratkan lagi hubungan antara mahasiswa lama dan baru supaya saling mengenali diantara mereka.

Antara sukan yang dipertandingkan adalah sepak takraw, bola tampar dan ping pong yang memperlihatkan bakat-bakat mahasiswa baru yang kebanyakannya boleh bermain dalam semua acara.

Terima kasih kepada seluruh ahli Pahang yang sentiasa member sokongan dan dokongan terhadap BKMIP sebagai salah satu kesatuan yang membentuk generasi pemangkin ummah di masa Akan datang.

No comments:

Post a Comment

Kami amat mengalu-alukan cadangan dan buah fikiran anda untuk penambahbaikan. Sebarang sumbangan artikel daripada ahli BKMIP amatlah kami hargai.

#BKMIPKeluargaKita