Aug 16, 2011

MITHAQ '11:"Kursus Imam Muda" Sambutan Yang Baik Dari Ahli Pahang
14 Ogos 2011 – “ Kursus Imam Muda” Anjuran BKMIP mendapat sambutan yang baik dari seluruh ahli Pahang sama ada yang berada di Kaherah Dan Muhafazah.

Kursus yang bermula selepas tarawih dimulakan dengan beberapa penerangan berkaitan dengan “Imam muda” yang telah disampaikan oleh pengerusi majlis pada malam tersebut saudara Asyraf Arifudin.

Pengisi bagi malam tersebut Adalah Alfadhil Ustaz Ariffin bin Ibrahim, yang menerangkan secara terperinci segala perkara asas yang patut diketahui dan dipelajari oleh kita semua terutamanya yang bakal memimpin masyarakat kelak.

Kata beliau, sememangnya sekiranya kita hendak membicarakan berkenaan Solat ini dan tanggungjawab bagi seorang imam amatlah tidak memadai dengan hanya mempelajari beberapa jam sahaja.

Justeru itu saranan beliau agar kita terus mempelajari perkara ini dari semasa kesemasa kerana perkara ini mencakupi segala aspek dan amalan seharian kita.

Semoga dengan kursus yang dianjurkan ini, sedikit sebanyak memberi kesedaran kepada kita tentang peranan dan tanggungjawab kita bermula dari sekarang sehinggalah bertemu Allah S.W.T nanti.

No comments:

Post a Comment

Kami amat mengalu-alukan cadangan dan buah fikiran anda untuk penambahbaikan. Sebarang sumbangan artikel daripada ahli BKMIP amatlah kami hargai.

#BKMIPKeluargaKita