About

Photobucket

Jun 25, 2014

Rehlah mahasiswa/wi baru 2013Pada 21 Jun 2014 , Badan Perhubungan, Sambutan dan Rehlah dengan kerjasama  Badan Dakwah telah mengadakan rehlah ke Ain Sukhnah.Program ini dianjurkan atas nama Muzakarah berkelompok.Seramai 39 orang mahasiswa Tahun satu dan 12 orang pimpinan JKT BKMIP yang terlibat.

Objektif program ini adalah untuk mengeratkan lagi hubungan antara ahli dan pimpinan disamping merealisasikan salah satu pembawaan BKMIP iaitu kesatuan.

Di samping itu , pada hari yang sama Unit Perhubungan ,Sambutan dan Rehlah juga telah menganjurkan rehlah akhawat mahasiswi baru 2013 . Seramai 26 orang telah menyertai rehlah tersebut bersama 4 orang musyrif. Antara tempat-tempat yang dilawati maqam - maqam sekitar kaherah dan Qol'ah Solahuddin Al-Ayyubi. Mereka bertolak pergi sekitar pukul 8.45 pagi dan bertolak pulang semula pada pukul 3.30 petang.

Objektif untuk rehlah ini pula adalah untuk mengetahui sejarah-sejarah para aulia' terdahulu dan mengambil ibrah darinya dan seterusnya untuk mengeratkan silaturrahim antara satu sama lain.

Program ini mendapat sambutan yang baik samada dari ikhwah ataupun akhawat.

'Belajar dan beramal'

" Memurnikan Pemikiran Melestarikan Kesatuan"


Rehlah di Ain Sukhnah

No comments:

Post a Comment

ASsalammualaikumWarohmatullah... Salam Sejahtera ..
Kami Sentiasa Menunggu Kedatangan Anda Sebagai Follower
Tegar Weblog BKMIP Untuk Sama-Sama Memberi Komen
Yang Terbaik Bagi Persatuan Anak Pahang Malaysia-Mesir
Teruskan Bersama Kami.

[ KENYATAAN YDP | AL-QUDS HAK MILIK UMAT ISLAM ]

[KENYATAAN YDP | AL-QUDS HAK MILIK UMAT ISLAM ] Tragedi tragis yang menimpa umat Islam pada zaman ini adalah apabila pengumuman Presiden...