About

Photobucket

Mar 27, 2016

HANYA AOKME CINTA KOME SELAMANYA (HACKS '16)


22 Mac 2016 : KAHERAH - Badan Kebajikan Mahasiswa/i Islam Pahang telah mengadakan program Hanya Aokme Cinta Kome Selamanya (HACKS) yang bertemakan " One Family One Heart " dan telah berlangsung pada 17, 19 & 20 Mac yang lalu. Program ini bertujuan untuk mengeratkan lagi hubungan silaturrahim mahasiswa & mahasiswi khususnya warga Badan Kebajikan Mahasiswa/i Islam Pahang (BKMIP) di Mesir.
Pelbagai aktiviti yang telah diadakan sepanjang program tersebut, antaranya Muhadharah Ilmiah yang telah disampaikan oleh Fadhilatus Sheikh Rifaat Fauzi bertempat di Wisma MUIP, Hayyu Sabie'. Selain itu, sukaneka diadakan bagi ikhwah bertempat di Hadiqah Lotus manakala explorace, dan aktiviti indoor bagi akhawat.
Acara diteruskan dengan Majlis Perasmian Penutup bagi Program Hanya Aokme Cinta Kome Selamanya pada 20 Mac 2016 yang lalu dan telah dirasmikan oleh Al-Fadhil Ustaz Khairul Anam Bin Yazid ( Pegawai Majlis Ugama Dan Adat Resam Melayu Pahang ) serta diakhiri dengan persembahan dari setiap kumpulan Hanya Aokme Cinta Kome Selamanya.
Warga Badan Kebajikan Mahasiswa/i Islam Pahang mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua yang telah menjayakan program hari keluarga Badan Kebajikan Mahasiswa/i Islam Pahang baru-baru ini. Semoga tautan ukhuwah yang terjalian diberkati dan dirahmati oleh Allah S.W.T. Ameen.
"Ukhuwah Disemat Islam Dimartabat" "Memurnikan Pemikiran Melestarikan Kesatuan"
#BersamaBersatu

                          


No comments:

Post a Comment

ASsalammualaikumWarohmatullah... Salam Sejahtera ..
Kami Sentiasa Menunggu Kedatangan Anda Sebagai Follower
Tegar Weblog BKMIP Untuk Sama-Sama Memberi Komen
Yang Terbaik Bagi Persatuan Anak Pahang Malaysia-Mesir
Teruskan Bersama Kami.

[ KENYATAAN YDP | AL-QUDS HAK MILIK UMAT ISLAM ]

[KENYATAAN YDP | AL-QUDS HAK MILIK UMAT ISLAM ] Tragedi tragis yang menimpa umat Islam pada zaman ini adalah apabila pengumuman Presiden...