Mar 10, 2016

KENYATAAN BERSAMA YDP-YDP BADAN KEBAJIKAN ANAK NEGERI (BKAN)


Mesyuarat Yang Di-Pertua (YDP) Badan Kebajikan Anak Negeri telah diadakan pada hari Ahad, 6 Mac 2016 di Dewan Soleh Al-Masri, Asrama Rumah Pulau Pinang, Hayyu Sabiek yang dipengerusikan oleh Saudara Mohammad Ainuddin Bin Mohd Ishak, YDP Keluarga Pelajar-Pelajar Islam Perak Mesir (KPIPM) adalah bertujuan membincangkan permasalahan dan menyusun aktiviti-aktiviti secara bersama. Mesyuarat telah mencapai kata sepakat seperti berikut : 

1. Mesyuarat pada kali ini memfokuskan berkenaan usaha memperkasakan kesatuan antara BKAN-BKAN yang telah terjalin sejak sekian lama. Beberapa program anjuran bersama telah diadakan untuk mencapai objektif tersebut, antaranya Ifthor Jamaie 1436H, Solat Sunat Aidilfitri, Nadwah Thaqafiah 2015, dan yang terkini sedang berlangsung adalah Hari Thaqafah Mahasiswa (HAMASAH). 

2. Justeru bagi melancarkan gerak kerja secara bersama, YDP-YDP BKAN bersetuju untuk mewujudkan satu jawatankuasa khas yang bertanggungjawab menyelaraskan dan menguruskan aktiviti-aktiviti antara BKAN-BKAN agar lebih tersusun. 

3. Bentuk kerjasama antara BKAN-BKAN ini secara terperinci akan dirangka dan seterusnya dibentangkan terlebih dahulu dalam Mesyuarat YDP-YDP BKAN yang akan datang bagi proses saringan terakhir. Pemakluman secara terperinci kepada ahli akan dibuat pada satu tarikh yang akan ditetapkan kemudian. 

Terima kasih.

 "Ukhuwah Disemat Islam Dimartabat"
 "Memurnikan Pemikiran Melestarikan Kesatuan" 

#BersamaBersatuNo comments:

Post a Comment

Kami amat mengalu-alukan cadangan dan buah fikiran anda untuk penambahbaikan. Sebarang sumbangan artikel daripada ahli BKMIP amatlah kami hargai.

#BKMIPKeluargaKita