Mar 16, 2016

WE CARE

15 Mac 2016, Kaherah: Biro/Unit Perumahan & Kebajikan Badan Kebajikan Mahasiswa/i Islam Pahang telah mengadakan program "We Care" bertujuan untuk memberi penerangan kepada mahasiswa & mahasiswi berkaitan isu yang sedang berlaku khususnya di bumi Palestin, Syria dan Mesir.

Bilik pameran yang dikelolai oleh Team Peace Medic disediakan bagi para tetamu ikhwah dan akhawat yang hadir. Program diakhiri dengan perasmian dan pelancaran "Tabung Kemanusian" yang dilancarkan oleh Al-Fadhil Ustaz Khairul Anam Bin Yazid ( Pegawai Majlis Ugama Islam Dan Adat Resam Melayu Pahang ). 

Badan Kebajikan Mahasiswa/i Islam Pahang mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua yang telah menjayakan program tersebut. Semoga dengan adanya program tersebut, dapat memberikan kesedaran kepada kita untuk kita sama-sama membantu saudara mara kita yang ditindas khususnya di negara-negara yang berkaitan. 

"Ukhuwah Disemat Islam Dimartabat" 
"Memurnikan Pemikiran Melestarikan Kesatuan" 

#BersamaBersatu  


  


 


 No comments:

Post a Comment

Kami amat mengalu-alukan cadangan dan buah fikiran anda untuk penambahbaikan. Sebarang sumbangan artikel daripada ahli BKMIP amatlah kami hargai.

#BKMIPKeluargaKita