About

Photobucket

Dec 9, 2016

SUKAN MAHABBAH USMB MAHASISIWI

6 November 2016-Kaherah,telah berlangsung sukan mahabbah peringkat mahasisiwi baru anjuran Urusetia Sambutan Mahasiswa Baru (USMB)16 Badan Kebajikan Mahasiswa/I Islam Pahang(BKMIP) sesi 2016/2017.Program berlangsung pada hari Sabtu bertempat di Hadiqah al-Azhar.Seramai 28 mahasiswi baru telah menyertai sukan ini.

Antara matlamat sukan ini adalah untuk meribat ukhuwah dalam kalangan mahasiswi,menggalakkan mahasiswi untuk melibatkan diri dalam aktiviti sukan selain menghidupkan sunnah dalam kalangan mahasiswi.

Sukan dimulakan dengan pendaftaran di surau Wisma MUIP dan seterusnya bergerak ke Hadiqah al-Azhar.Seterusnya acara berlangsung dengan taklimat dan pembahagian 4 buah kumpulan.Acara sukaneka yang dipertandingkan adalah permainan balingan manja,give and take,pandangan pertama,kenal maka bercintalah dan tiup kasih sayang.Program berakhir dengan acara bebas di Hadiqah al-Azhar.

Semoga dengan adanya program sebegini dapat melahirkan mahasiswi yang cergas dan bergerak aktif dalam melaksanakan gerak kerja Islam disamping dapat mengukuhkan tautan ukhuwah.


"نهج حماسة الشباب"
"Memurnikan Pemikiran Melestarikan Kesatuan"
No comments:

Post a Comment

ASsalammualaikumWarohmatullah... Salam Sejahtera ..
Kami Sentiasa Menunggu Kedatangan Anda Sebagai Follower
Tegar Weblog BKMIP Untuk Sama-Sama Memberi Komen
Yang Terbaik Bagi Persatuan Anak Pahang Malaysia-Mesir
Teruskan Bersama Kami.

[ KENYATAAN YDP | AL-QUDS HAK MILIK UMAT ISLAM ]

[KENYATAAN YDP | AL-QUDS HAK MILIK UMAT ISLAM ] Tragedi tragis yang menimpa umat Islam pada zaman ini adalah apabila pengumuman Presiden...