Dec 17, 2017

[ STRUKTUR ORGANISASI BKMIP sesi 2017/2018 ]


[ STRUKTUR ORGANISASI BKMIP sesi 2017/2018 ]

يَأَيُّهَا النَّاسُ! إِنِّي قَدْ وُلِّيْتُ عَلَيكُمْ وَلَسْتُ بِخَيرِكُمْ، فَإِنْ ضَعُفْتُ فَقَوِّمُونِي، وَإِنْ أَحْسَنْتُ فَأَعِينُونِي، الصِّدْقُ أَمَانَةٌ، وَالكَذِبُ خِيَانَةٌ.

"Wahai sekalian manusia! Sesungguhnya aku telah dilantik menjadi pemimpin kamu sedangkan aku bukanlah yang terbaik dalam kalangan kamu. Jika aku bersalah, betulkanlah aku kembali. Namun, jika aku berbuat kebaikan, sokonglah aku. Kejujuran ialah amanah, kedustaan pula satu khianat."
(Saidina Abu Bakar as-Siddiq)

Berdasarkan kalam Saidina Abu Bakar, dapat difahami bahawasanya pimpinan yang ada bukanlah maksum. Mereka juga pernah melakukan kesilapan. Namun, dengan adanya ahli yang sentiasa menyokong dan mendokong, maka kerja-kerja kebajikan, dakwah dan pelbagai lagi akan berjalan dengan lebih baik.

Demikian adalah Struktur Organisasi Jawatankuasa Tertinggi (JKT) & Hal Ehwal Wanita Islam (HEWI)  BKMIP bagi sesi 2017/2018.

Semoga segala urusan berkaitan berjalan dengan  baik dan juga Allah mempermudahkan urusan kepimpinan baru dalam mengemudi bahtera BKMIP. Sirru a'la barakatillah.

"Belajar dan Beramal"
"Memurnikan Pemikiran Melestarikan Kesatuan"

#BKMIPKeluargaKita

No comments:

Post a Comment

Kami amat mengalu-alukan cadangan dan buah fikiran anda untuk penambahbaikan. Sebarang sumbangan artikel daripada ahli BKMIP amatlah kami hargai.

#BKMIPKeluargaKita